Lista Cumparaturi Inmormantare - Baidocserviciifunerare.ro

 

Lista de cumparaturi pentru inmormantare – Descopera cum sa te pregatesti in aceasta situatie!

Trecerea in nefiinta a unei persoane dragi reprezinta intotdeauna un moment dificil din viata celor care isi plang tristetea, durerea si suferinta. Insa, dincolo de factorul emotional, care in aceste cazuri este destul de puternic, trebuie sa privim moartea ca pe un drum spre o viata mai buna, ca pe un fenomen prezent in ciclicitatea vietii si a existentei umane.

Intr-o situatie de deces a unui membru al familiei sau a unei persoane apropiate, trebuie sa gasesti puterea si forta necesare pentru a nu te lasa dobarat de acest eveniment neplacut, actionand in asa fel incat sa iti poti lua ramas bun de la trupul decedatului asa cum se cuvine. Pentru ca acest lucru sa se intample, este nevoie sa fii la curent cu tot ceea ce este necesar pentru a onora momentul despartirii trupesti.

VEZI PACHETELE FUNERARE CU PREȚURI DE LA 950 RON

Cuprins:

1.  Lucruri necesare pentru o inmormantare in functie de serviciile la care apelezi

Eforturile si, implicit, costurile pot fi diferite in functie de serviciile asupra carora te hotarasti sa apelezi. Desigur, bugetul membrilor familiei, dar si ajutorul primit de la stat in caz de inmormantare, precum si economiile decedatului (in unele cazuri) pot influenta costurile totale ale pregatirii si ale ceremoniei de inmormantare.

1.1 Inmormantare prin intermediul unei firme de pompe funebre

Unul dintre cele mai simple moduri de a eficientiza timpul si costurile, precum si de a obtine garantia unei ceremonii mortuare care sa cinsteasca memoria raposatului este apelarea la o firma de servicii funerare, care sa se ocupe in detaliu de lucrurile esentiale unei inmormantari. In functie de bugetul persoanei sau persoanelor care se ocupa de platirea acestor proceduri, dar si de  tipul de pachet funerar ales, dotarile pot sa difere. Spre exemplu, daca inmormantarea are loc intr-un anotimp calduros, cel mai bine ar fi sa se opteze pentru un capac frigorific care sa insoteasca cosciugul pana la oficierea slujbei, astfel incat starea decedatului sa ramana in conditii optime de igiena.In cazul optarii pentru un pachet clasic, in costul total vor fi incluse articole precum: sicriul, transportul funerar la domiciliu si la institutia bisericeasca, crucea, dar si alte articole funerare necesare unui astfel de moment.

VEZI PACHETELE FUNERARE CU PREȚURI DE LA 950 RON

1.2 Inmormantarea realizata pe cont propriu

Exista si situatii in care familia sau apropiatii defunctului doresc sa se ocupe personal de fiecare detaliu necesar inmormantarii, din diferite motive (financiare sau pentru a isi arata regretul si suferinta in urma pierderii). In aceste cazuri, aceste persoane vor trebui sa stabilieasca si sa aleaga toate articolele funerare pe care le considera necesare oficierii slujbei si cinstirii memoriei raposatului.

1.3  Avantaje si dezavantaje pentru ambele optiuni

Inainte de a decide care varianta este cea benefica din toate punctele de vedere, ar trebui sa cantaresti foarte bine alegerile.  

  • Tine cont, in primul rand, de timp! De obicei, traditiile romanesti prevazute de Biserica Ortodoxa spun ca persoana decedata trebuie ingropata in ziua a 3 a dupa deces. Avand in vedere ca timpul este un factor esential, iar in acest caz este destul de limitat, cantareste foarte bine decizia pe care urmeaza sa o iei cu privire la procurarea lucrurilor necesare. Avantajul unei firme de pompe funebre este incontestabil, in aceasta situatie.
  • Partea materiala este un factor decisiv. Moartea unei persoane dragi te poate lua de cele mai multe ori pe nepregatite mai ales din punct de vedere emotional, dar si din punct de vedere financiar. In prezent, o inmormantare poate ajunge si la o suma de 10.000 Lei, evident in functie de situatia materiala a familiei si de alti factori ce tin de preferinte. In functie de acest aspect, decide daca pentru tine si pentru familia ta este mai avantajos sa apelezi la un pachet de servicii funerare sau sa faci singur toate cumparaturile necesare.
  • Stresul si emotiile in plus nu vor aduce un beneficiu intr-o astfel de situatie. Fara indoiala, pierderea unui membru al familiei implica o schimbare de natura emotionala majora, greu suportat de catre cei ramasi in viata. Pe baza acestor emotii si sentimente puternice, de regula, oamenii nu sunt intotdeauna capabili sa ia cele mai bune decizii sau sa duca la bun sfarsit un lucru.

2. Lista cu lucruri utile in functie de diferitele momente si etape ale decesului

Pentru o mai buna organizare, ar trebui sa iei lucrurile treptat, astfel incat sa te asiguri ca fiecare detaliu este pus la punct. Din acest motiv, cel mai bine ar fi sa prioritizezi cele mai importante etape ale unei inmormantari, dupa cum urmeaza:

2.1 De ce ai nevoie din momentul decesului pana in ziua inhumarii?

Din clipa in care ai aflat vestea teribila a decesului unui membru al familiei sau a unei persoane apropiate, dragi tie, ar trebui sa te ocupi, in masura in care poti, de toate cele necesare funeraliilor.

  • In primul rand trebuie sa beneficiezi de actele pentru deces. Va trebui sa soliciti un certificat medicolegal prin care sa se constate decesul, urmand ca impreuna cu acest document si cu actele personale ale decedatului sa se emita certificatul de deces, precum si alte aprobari necesare inmormantarii.
  • Locul de veci este extrem de important, astfel incat persoana in cauza, trebuie sa se intereseze daca raposatul are sau nu un loc unde urmeaza sa fie ingropat.
  • Masini specializate care se vor ocupa de transportarea persoanei decedate, inclusiv pana la ziua inmormantarii.
  • Cele necesare decedatului: imbaiere, imbalsamare, imbracare,etc;
  • Gasirea si comandarea sicriului si a crucei;
  • Contactarea preotului si a groparilor, pentru a se ocupa de slujbele necesare, respectiv de locul de veci.

Desigur, toate aceste detalii pot fi lase in seama unor profesionisti, precum Baidocserviciifunerare.ro, care se vor ocupa de toate demersurile necesare, astfel incat totul sa se deruleze mult mai rapid si in cele mai bune conditii pentru trupul si memoria celui decedat.

2.2 Lucruri necesare in ziua inmormantarii

Pe langa cele mentionate anterior, pentru ziua inmormantarii vor fi necesare anumite obiecte si alimente specifice acestui ritual.

  • Coliva, este considerata a fi un simbol sacru, specific ceremoniei funerare. Aceasta ar trebui sa fie insotita de alte alimente atestate de Biserica Ortodoxa.
  • Coroanele reprezinta un alt element specific funerariilor, ele simbolizand respectul si admiratia pentru persoana decedata;
  • Lumanari si alte articole funerare (prosoape, batiste, etc) pentru impartirea participantilor la inmormantare in speranta ca acestia isi vor aminti de persoana decedata si ii vor cinsti memoria.
  • Vin si vin cu ulei – produse pe care preotul le va folosi in timpul oficierii slujbei de inmormantare.
  • Doliu pentru oferirea celor care au participat la ceremonia de ramas bun, marcand evenimentul dureros, tragic.
  • Cateva alimente pentru pomana din acea zi sau pentru impartirea celor care participa la slujba de inmormantare. Desigur, apeland la un serviciu complet, vei putea beneficia si de pachete alimentare incluse in pret.

2.3 Alte cumparaturi pentru zilele urmatoare decesului

Traditia si cultul bisericesc presupun ca la 9 zile dupa inmormantare sa se aduca un omagiu de pomenire a celui decedat, prin organizarea unei pomeni menite sa jertfeasca si sa sfinteasca sufletul raposatului. Pentru acest pas, familia persoanei decedate trebuie sa se pregateasca cum se cuvinte, cu produse si alimente. In acest sens, Baidocserviciifunerare.ro pune la dispozitia rudelor indurerare diferite pachete alimentare de dulce sau de post, in functie de perioada in care se desfaoara nefericitul eveniment, dar si de derogarea preotului a carei parohii a apartitu decedatul.

VEZI PACHETELE FUNERARE CU PREȚURI DE LA 950 RON

3. Cheltuieli indispensabile in situatia in care decedatul nu dispune de un loc de veci

Asa cum am precizat anterior, locul de veci este, poate, prima si cea mai importanta grija in situatia unui deces. In cazuri fericite, persoana decedata s-a ingrijit in timpul vietii de acest aspect, facand demersurile necesare cumpararii sau inchirirerii unul loc pentru momentul inmormantarii. Insa, exista si situatii in care, moartea – fenomen neprevazut si neasteptat – a luat prin surprindere. In aceste cazuri, familia celui decedat ar trebui, in primul rand, sa se ocupe de gasirea unui loc de veci, unde cel raposat sa isi poata odihni trupul. De regula, in prima faza se solicita cumpararea sau inchirierea unui mormant la parohia de unde apartia persoana decedata, iar daca nu este disponibil, se va cauta un cimitir la o alta parohie din apropiere. Desigur, acest pas este unul dintre cele mai costisitoare etape ce tin de latura funerara.

Asadar, acestea sunt lucrurile necesare unei inmormantari. Speram ca informatiile noastre sa iti fie de folos, pentru ca in definitiv, este mai bine sa fii informat, decat sa te afli intr-o situatie nefericita precum moartea unei persoane dragi, fara sa stii cum sa actionezi, de unde sa incepi demersurile si ce ar trebui sa faci. Mai mult decat atat, iti punem la dispozitie si servicii de consiliere pentru a putea fi pregatit si a face fata situatiei intr-o mainiera cat mai eficienta posibil.

VEZI PACHETELE FUNERARE CU PREȚURI DE LA 950 RON

Call Now Button0766.402.060 Apelabil Non Stop